O (ne)káve

Káva už nie je len produktom konzumu, stáva sa z nej rituál, umenie.

20€/os.

Rezervuj workshop

Lukáš Kubíny

Som zakladateľ a pražiar ILLIMITÉ SPECIALTY COFFEE a kaviarne PULP v Banskej Štiavnici. Káve sa venujem od r. 2014. Každá vzorka a profilácia prejde mojimi rukami aj chuťovými pohárikmi. Vyberám vždy to najlepšie a najčerstvejšie a s mnohými producentmi mám už vybudovaný priateľský vzťah. Záleží mi, aby ľudia káve rozumeli a docenili ju v celom jej spektre chutí a kvality.

2 – 3 hod.
6-15 osôb
Na chalupách v Nebi
V kaviarni Pulp Coffee v BŠ
Výklad spojený s viacerými ochutnávkami
Viaceré druhy a aj spôsoby prípravy

Krásou a zároveň odlišnosťou “specialty grade” filozofie od “komerčných káv” je, že sa jedná o umenie umocnené etikou, ale aj minimalistickým puncom kvality detailov, ktoré tvoria celok.

NebonadStiavnicou022023_websize-6390

Čo vám odovzdáme

 
“Káva je ovocie!” A ovocie nie je horké. Prečo by mala káva byť?
 
 
Aj keď sme mimo centra a hlavných turistických ťahov, toto posolstvo berieme smrteľne vážne a pre jeho pochopenie urobíme maximus. Výkladom a aj ochutnávkami, aby ste sa presvedčili na vlastnej koži…jazyku. 
 
“Aby káva nebola kyslá, musí byť tmavo upražená.” Ďalší mýtus, ktorý vôbec neplatí.
 
Často sa pri mýtoch tohto charakteru stretávame s nevedomosťou nielen zákazníkov, ale aj samotných pražiarom. Ak je cieľom týmto spôsobom  prekryť defekty a vek/čerstvosť kávy, má to veľký vplyv aj na zdravie človeka.

NebonadStiavnicou022023_websize-6448

Keďže praženie kávy je o viac ako 800 chemických reakciách vo vzájomnej postupnosti, z 80% využívam vedomosti zo školy a praxe v lekárňach a labákoch. Toto všetko samozrejme násobím pokusmi a samovzdelávaním priamo-úmerne súvisiacim so zvedavosťou.
 
Napovieme vám, ako sa v tom orientovať, aby ste mali ten najväčší chuťový zážitok, ale aj neškodili vášmu zdraviu…
 

Galéria